Hvidvask – straffelovens § 290

Hvidvask – kan være en misforståelse

Din advokat i en sag om påstået hvidvask skal være opmærksom på, at politiet ofte misforstår disse sager. Derfor er der gode muligheder for at få politiet til at opgive en sag om hvidvask, inden der overhovedet rejses en sag. En sag om hvidvask er typisk kombineret med en påstand om såkaldt hæleri.

Ring til forsvarsadvokat Morten Bjerregaard direkte på mobil 50 51 91 31, hvis du ønsker at drøfte din sag.

Hvidvask er at sikre udbytte fra noget, som Politiet eller SKAT påstår er en strafbar handling. Der kan f.eks. være tale om penge, som Politiet påstår kommer fra f.eks. underslæb, skatteunddragelse, bedrageri, korruption eller insiderhandel. Hvidvask er pt. et fokusområde for anklagemyndigheden.

Advokat Morten Bjerregaard er således pt. forsvarer i en del af disse sager. Ofte er der tale om sager rettet mod et vekselkontor.

Typisk påstår Bagmandspolitiet, at et vekselkontor benyttes til at hvidvaske kontanter fra påståede strafbare aktiviteter. Dermed sløres det kriminelle udbytte via en omveksling. Men ofte ender disse sager med tiltalefrafald eller frifindelse. Derfor skal din advokat være opmærksom på at du normalt kan få nedlagt navneforbud i sagen, og retsmøderne kan efter omstændighederne afholdes for lukkede døre.

Mistanke om hvidvask

Mange tror at hvidvask nødvendigvis er kompliceret, men du kan også komme i problemer ved rene misforståelser. Nogle typer af virksomheder, som for eksempel banker, vekselkontorer og revisorer har pligt til at underrette staten, hvis de får mistanke om hvidvask.

Ring til advokat Morten Bjerregaard på 50 51 91 31, hvis du i fortrolighed vil aftale tid til et møde til drøftelse af din sag.